Bratislava 10. decembra 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) hrubo zavádzal občanov o vyhlásení, ktoré vydali veľvyslanectvá Kanady, Holandska, Veľkej Británie a USA. Tvrdí to vo svojom stanovisku opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS)

Na snímke predseda SaS Richard Sulík

Podľa SaS je síce pravdou, že veľvyslanci privítali nedávne odsudzujúce rozsudky v niektorých prípadoch korupcie vysokopostavených štátnych úradníkov a pokrok vo viacerých prebiehajúcich vyšetrovaniach, avšak zároveň poukázali na prieskumy verejnej mienky, ktoré ukazujú, že dôvera Slovákov v štátne inštitúcie je stále nízka.

“Ďalšia vec, ktorú predseda vlády Pellegrini pred občanmi Slovenska zamlčal, sa týka masívnych protestov verejnosti po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,” upozorňujú liberáli.

Premiér Pellegrini vo svojej reakcii na spoločné vyhlásenie veľvyslanectiev uviedol, že vláda SR je pripravená aj naďalej aktívne pokračovať v boji proti korupcii. “Ako je vo vyhlásení uvedené, na Slovensku boli v poslednom období prijaté viaceré dôležité protikorupčné opatrenia, ktoré postupne zvyšujú podporu verejnosti vo verejnú správu a súdnu moc,” povedal.

Poznamenal, že vo vyhlásení sú taktiež pozitívne hodnotené policajné vyšetrovania niektorých závažných trestných činov, vrátane výrazného pokroku vo vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Žiaden obsah na tejto stránke nie je spoplatnený

Vážení čitatelia, žiaden článok na tejto stránke nie je spoplatnený, čo je dôvodom, prečo musí byť na nej viac reklamy. Chceme vás preto poprosiť o trpezlivosť a zhovievavosť. Vieme, že reklama je niekedy otravná, ale pomáha dofinancovať prevádzku vášho obľúbeného portálu. Chceme sa tiež obzvlášť poďakovať tým, ktorí nás finančne podporujú. Ak sa k nim chcete pripojiť, kliknite sem.